جمعه 31 فروردین ماه 1403 عضويت ورود
   
Module Border Module Border
  نياز سنجي سرمايي درختان پسته 

نیاز سرمائی درختان پسته

درختان پسته برای اینکه سیکل طبیعی خود را پشت سر گذارند بسته به نوع رقم نیاز به 600 تا 1200 ساعت دمای زیر 7 درجه وبالای صفر در زمستان دارند که با توجه  به گرم شدن دمای کره زمین غالباً این نیاز سرمائی برآورده نمی شود که در منطقه ما براورد انجام شده نشان می دهد که این مشکل حادترباشد.عدم تامین نیاز دمائی درخت پسته کم آبی شوری آب وخاک  باعث می گردد تعدادی از جوانه ها اصلاً باز نشده ودر جوانه های باز شده طول عمر گرده کم شده وتعداد دانه را در خوشه به شدت کاهش میدهد این مشکلات در ارقام دیر گل مثل رقم اکبری به مراتب بیشتر مشاهده می شود.

برطرف نشدن نیاز سرمائی مشکلات زیر را می تواند ایجاد نماید.برخی از این مشکلات در منطقه ما کاملاً مشهود می باشد.

1- تاخیر در برگدهی

2-تاخیر در گلدهی

3-برگدهی وگلدهی نا منظم

4-کاهش برگدهی برگچه ها

5-کاهش رشد میانگره

6- ریزش گل ومیوه

7-عدم تشکیل جوانه گل در سال بعد

کاهش کیفیت وکمیت محصول

ترکیبات جایگزین برای رفع نیاز سرمائی درختان پسته :

اکنون ترکیباتی کارامد برای رفع نیاز_سرمایی درختان پسته  معرفی شده اند که می توان به روغن ولک ، هیدروژن سیاناماید وچرما13 اشاره نمود که در ایران و دنیا بخصوص کشورهایی مانند استرالیا که مشکل عدم تامین سرما ملموس است به فراوانی استفاده می شوند. در اینجا به اثرات استفاده از این ترکیبات پرداخته می شود. این ترکیبات باعث یکنواختی شکوفایی گلها می شوند و شکوفایی گلها را تا 14 روز تسریع می کنند و همزمانی بیشتری در شکوفایی درختان نر و ماده ایجاد می شود بنابراین تشکیل میوه افزایش چشمگیری پیدا میکند. این ترکیبات درصد شکوفایی جوانه های گل را افزایش می دهند. نکته ی بسیار بسیار مهمی که عموما به آن توجه نمی شود این ترکیبات دوره ی گلدهی را فشرده تر میکنند و فرایند تلقیح با موفقیت بیشتری انجام می پیرد. ترکیباتی که با هدف تامین نیاز سرمایی و کمک به آن مصرف می شوند بر برخی صفات مانند کمیت یا عملکرد و کیفیت میوه اثرگذار هستند و اندازه و وزن خشک میوه میتواند افزایش چشمگیر داشته باشد. این ترکیبات رشد رویشی درختان پسته را منظم و یکنواخت میکنند و آنرا نرمال مینمایند و از رشد غیر طبیعی اندامهای رویشی مانند برگها ممانعت میکنند. افزایش تولید در سالهایی که محدودیت تامین نیازسرمایی وجود دارد با کاربرد این ترکیبات رشد قابل ملاحظه ای را نشان داده است .

توجه به اینکه میزان ساعات دمای صفر تا 7 درجه از طرف سازمان هواشناسی در منطقه ما 514 ساعت اعلام گردیده بنابراین  استفاده از ترکیبات ذکر شده برای کلیه ارقام پسته ضروری به نظر میرسد.

در حال حاضر روغن ولک در دسترس ترین ترکیب جهت محلولپاشی  به منظور رفع نیاز سرمائی می باشد .

زمان پاشش روغن ولک:

 بهترین زمان پاشیدن روغن ولک در منطقه ما از دهم تا بیست وپنجم بهمن ماه می باشد.

دز مصرفی :

توصیه اکثر کارشناسان  دز ۳۰ در هزار  می باشد. رقم اکبری چونکه بالاترین نیاز سرمایی را دارد بیشتر از بقیه ارقام نیاز به محلولپاشی ولک دارد. البته در اراضی شور و بافت خاک سنگین روی دیگر ارقام اثر مثبتی دارد. دز مصرف برای ارقام مختلف فرقی نمیکند و همان ۳۰ در هزار لازم است. بعضی کشاورزان از دزهای خیلی کمتر برای ارقام غیر از رقم اکبری استفاده میکنند که انتظار نمی رود اثر خیلی مثبتی داشته باشد.

البته هنگام خرید روغن ولک به کیفیت روغن خریداری شده دقت کنیم چونکه متاسفانه در بین روغن ولکها تقلب زیاد دیده میشود. رنگ روغن ولک سفید بوده و بوی گازوییل و مشتقات نفتی ندهد. کمی از روغن را در آب حل کرده نباید بعد از چند دقیقه بصورت تکه تکه یا اصطلاحا لک لک شود. بافت روغن یکنواخت بوده و به صورت دو لایه جداگانه مایع رقیق و لایه غلیظ در نیامده باشد.

Module Border Module Border
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال جهادکشاورزی خوروبیابانک چیست؟

 

تعداد جوابها : 383

عالی : 87%
خوب : 1%
متوسط : 1%
ضعیف : 11%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 52
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 52

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1724299
Visitors بازديد هاي امروز: 212
Visitors بازديد هاي ديروز: 1023

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/31 پرتال مديريت جهادكشاورزی شهرستان خور و بيابانك
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا